2018-10-03 08:54:19• hírek • Bede Emőke

Tömegesen lépnek vissza a szavazóházak elnökei

Nemrégiben kijelölték az egyes szavazóházak elnökeit, azonban egyre többen jelzik, hogy mégsem szeretnének részt venni a referendumon.

Megyénkben 333 szavazóközpontot állítanak fel a hétvégén esedékes referendumra, ezek közül 74-et Szatmárnémetiben. Annak érdekében, hogy a szavazóházak elnökei minden hatályos törvénykezéssel és a referendum teljes menetével tisztában legyenek, a Prefektusi Hivatal kedden gyűlést szervezett. Ezzel párhuzamosan azonban nem kevesebb mint 60 elnök tett le kérvényt annak érdekében, hogy cseréjét kérelmezze, 12-en pedig egyszerűen visszaléptek a pozíciótól. A Szatmár Megyei Választási Iroda szerint azonban ez nem ennek a közelgő referendumnak szól, hanem a szavazás előkészületeinek természetes velejárója. A tartaléklistán szereplőket pedig már értesítették. A választási iroda elnöke szerint ez a jelenség nem fogja hátrányosan befolyásolni a szavazás menetét.



Az ország többi megyéjében sem sokkal rózsásabb a helyzet, Biharban például több mint 100-an léptek vissza, Arad megyében pedig a leendő elnökök egynegyede. De hasonlóan sokan léptek vissza Kolozs, Temes, Nagyszeben, Dolj és Neamt megyében is. A további érintettek egészen a szavazóházi bizottságok megalakulásáig léphetnek vissza, ezt követően már csak betegség miatt vagy elhalálozás után van kibúvó a poszt betöltése alól.
 

Szatmári vagy és elmennél szavazni, de nem tudod, melyik szavazóházban felállított urnához kell majd járulnod? Csatlakozz a Szatmár.ro Facebook-os csoportjához, ahol Te is megtekintheted a Szatmárnémetiben felállított központok pontos címét, és azt is, melyik utcák tartoznak ezek hatáskörébe. Csoportunkat ide kattintva érheted el.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: